България е на първо място в света по процентно съотношение между

...
България е на първо място в света по процентно съотношение между
Коментари Харесай

Вижте в какво България е на първо място в света

България е преди всичко в света  по процентно съответствие сред общия  брой възпитаници  в просветителната система и частта от тях,  учещи испански език .

Тези данни бяха показани на  министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков  от посланика на Кралство Испания у нас Алехандро Поланко Мата, заяви МОН.

Испанските данни демонстрират, че над 12 %  от  българските ученици  са включени в интензивно  проучване на испански език , докато  в Съединени американски щати това съответствие е под 1 %. 

След страната ни се подреждат  още Полша с 1,65 %  и  Канада с 1,48 %.
 МОН
През образователната 2022/2023 година 29 584 ученици  в 179 учебни заведения в България учат испански език “, заяви проф. Галин Цоков.

Той добави, че с това испанският е на трето място като мечтан за проучване първи непознат език в българските междинни учебни заведения след британския и немския.

Зад тези резултати стои трудът и подготовката на доста български учители „,

акцентира министър Цоков.

По думите му редица от учебните заведения с испански език са се потвърдили като просветителни институции с положителни обичаи и това ги прави желани за учениците и техните родители.

„ При избора на учебно заведение за фамилиите е доста значимо да бъдат сигурни,

че децата им ще получат добра учебна подготовка, а езикът дава добавена стойност “,

добави той. Проф. Цоков изрече и признателност към испанския дипломат и испанската страна за поредните старания през годините за разпространение проучването на испанския език и за помощта към обособени български учебни заведения.

През годините е направено доста в учебното образование  в съдействието сред нашите две страни.

Днес би трябвало да набележим общи дейности, с цел да подобрим партньорството и в областта на висшето обучение “,

Испанският дипломат показа дейностите в тази сфера и заяви за подготвяни събития в границите на испанското председателство на Европейски Съюз,

През миналите месеци е било проведено и ревю с присъединяване на испански и български университети, като в неговите рамки са набелязани области за продан сред висшите учебни заведения и са показани опциите за продължение на образованието в Испания пред български студенти. Работи се и за основаване на стипендии за български студенти в испански университети.

В срещата присъединяване взеха и заместник-министрите на образованието и науката  проф. Генка Петрова и Наталия Митева.

През актуалната образователна година повече от 25 000 ученици изучават испански език в нашите учебни заведения.  Безспорен принос за това има активността на посолството на Испания и съответно работата на просветителния му отдел. Това сподели на 27 януари тази година служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов на откриването в София на ревюто „ Висше обучение в Испания “, проведено от отдела „ Образование “ към посолството на Испания.

Министър Пенов благодари тогава на посланика на Испания у нас Алехандро Поланко Мата и означи, че  за него е чест и наслада поканата от посолството на Кралство Испания в София да открие първото ревю „ Висше обучение в Испания “, което се организира в България. Това е доказателство за продължаването и надграждането на отличното съдействие сред нашите две страни, добави той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР